Over Ons

Wat is 11 Million Voices?

11 Million Voices verwijst naar het aantal inwoners in België, want wij geloven dat iedereen het verschil kan maken en mee kan zorgen voor een groenere planeet.

11 Million Voices is een campagneplatform waarop je jouw eigen lokale petitie kan starten en handtekeningen kan inzamelen om te ijveren voor betere luchtkwaliteit en mobiliteit in jouw gemeente. Je vindt er ook allerlei tools en tips om van je campagne een succes te maken.

Hoe wordt 11 Million Voices gefinancierd?

11 Million Voices wordt gefinancierd en mogelijk gemaakt door Greenpeace België.

Greenpeace aanvaardt geen giften van bedrijven of overheden en wordt volledig gefinancierd met giften van mensen zoals jij.

Wat voor petities zijn toegestaan op 11 Million Voices?

Je kan een petitie starten in jouw eigen gemeente om te ijveren voor gezondere lucht en betere mobiliteit in de gemeente. Deze petities worden gericht aan de lijsttrekkers bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

Wij voorzien in een standaardtekst met algemene eisen naar gemeentebesturen, maar we moedigen je aan deze aan te passen zodat deze relevanter is voor de lokale context. Je kan op deze manier dan ook focussen op specifieke problemen binnen jouw gemeente.

Welke petities zijn niet toegestaan op 11 million Voices?

Alle petities die niet binnen het thema gezondere lucht en beter mobiliteit in jouw gemeente vallen zullen verwijderd worden door Greenpeace. We laten ook geen petities toe met commerciële doeleinden, petities die discrimineren of aanzetten tot haat en geweld. Indien we vermoeden dat beweringen die in de petitietekst genoemd worden feitelijk onjuist zijn, zullen we contact opnemen met de initiatiefnemer.

Onderschrijft Greenpeace alle petities op 11 Million Voices?

Nee. Een petitie valt volledig onder de verantwoordelijkheid van de initiatiefnemer. We stellen het platform beschikbaar aan iedereen om een petitie te lanceren naar zijn gemeentebestuur en deze zo succesvol mogelijk te maken. Hoewel we een standaardtekst aanbieden voor de petitie, is iedere organisator vrij om deze aan te passen. We kijken deze enkel na aan de hand van eerder genoemde criteria, maar dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud van de petities.

Kan ik contact opnemen met de initiatiefnemer van een petitie?

Bij een petitie kun je klikken op de naam van de initiatiefnemer. Via de website kun je zo een bericht sturen. Als je de petitie hebt getekend, kun je bovendien een reply sturen op de bevestigingsmail. Deze belandt in de inbox van het mailadres waarmee de petitie is aangemaakt. De contactgegevens van de initiatiefnemer zijn bekend bij Greenpeace. Deze worden niet verstrekt aan derden zonder toestemming van de initiatiefnemer zelf. Lees hier ons privacybeleid.

Wat is de procedure voor klachten over de petitie?

Indien u een klacht heeft over een petitie of andere content op 11 Million Voices kan u contact met ons opnemen via 11M@greenpeace.be. Wij sturen de klacht binnen de 48u na ontvangst door naar de eigenaar van de petitie. Deze heeft het recht om ons binnen de 48u een antwoord te sturen. Indien wij binnen de 48u geen of niet afdoende antwoord ontvangen hebben, zullen we zo snel mogelijk de content verwijderen of onbeschikbaar maken. Indien er een voor ons afdoende antwoord wordt voorzien door de eigenaar van de petitie, zullen wij de content behouden, de indiener van de klacht op de hoogte stellen en indien de petitie organisator akkoord gaat, hem de contactgegevens van de eigenaar van de petitie bezorgen.

Kan ik mijn petitie verwijderen?

Jazeker. Na het aanmaken van je petitie, heb je een mail ontvangen via 11m@greenpeace.be met een link om je petitie te beheren. Ga naar ‘beheer’ en klik op de ‘verberg’ button. Je petitie zal nu niet langer zichtbaar zijn voor het publiek.

Hoe kan ik van mijn petitie een echt succes maken?

Het aanmaken van je petitie is natuurlijk pas de eerste stap. Als je echt een impact wil creëren en een zo groot mogelijke kans wil hebben dat de mensen waaraan je jouw petitie richt echt luisteren, kan je best zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen. Je zal dan ook aan de slag moeten. Begin bij je vrienden en familie, verspreid je petitie via sociale media en vraag je vrienden de petitie verder te verspreiden, … . natuurlijk staan we je bij met tips en trics om van jouw petitie een succes te maken.

Van wie zijn de data op deze website?

Als je een petitie aanmaakt kun je via 11 Million Voices groepsberichten sturen naar alle mensen die je petitie tekenen, maar we kunnen de e-mailadressen en andere gegevens van individuele tekenaars niet met je delen. Alle data van gebruikers van 11 Million Voices blijven eigendom van Greenpeace België. Hoe wij omgaan met deze gegevens kun je nalezen in ons privacybeleid.

Ik wil geen updates meer ontvangen over de campagne die ik heb ondertekend. Hoe kan ik me hiervoor uitschrijven?

Het is jammer om te horen dat je geen updates meer wilt ontvangen, maar je kunt je afmelden door op ‘afmelden ’ te klikken, onder aan de e-mail-update die je hebt ontvangen.