Gezonde lucht in mijn gemeente

Door te veel uitlaatgassen is de luchtkwaliteit in ons land op heel veel plaatsen zorgwekkend. Teken nu een petitie om gezonde lucht te eisen in jouw gemeente.

In oktober van dit jaar zijn het gemeenteraadsverkiezingen en wordt het gemeentebestuur voor de komende 6 jaar aangesteld. Nu is het moment om te eisen van alle politieke partijen dat gezonde lucht een hoofdthema wordt tijdens de verkiezingen en dat het volgend gemeentebestuur hier dringend werk van maakt.

Zoek hieronder op jouw gemeente en teken de petitie of start er zelf één als er nog geen campagne loopt in jouw gemeente.

Zoek je lokale campagne

Jouw locatie

19.830
van 20.000 handtekeningen
door 2 lokale campagnes

Campagnes (2)

 • « Pour des pistes cyclables plus sûres et des transports en commun plus efficaces à Liège»
  Et si je vous dis que l'air que l'on respire chaque jour à Liège est de mauvaise qualité pour votre santé? Il est temps que ça change! Il y en a assez de respirer un air pollué, alors que la circulation automobile est encouragée et souvent perçue comme seule solution réaliste. De plus, Liège est proche des Pays-Bas et de l'Allemagne qui eux ont fait des choix différents en facilitant l'usage du vélo et des transports en commun dans leur zone urbaine. Ce doit être une volonté politique dans notre ville de proposer des alternatives viables au transport automobile, source de multiples pollutions néfastes pour notre santé et notre environnement ! Il est temps que Liège devienne également un exemple. C'est de notre santé à tous dont il est question!
  6.817 van 7.000 Handtekeningen
  Gemaakt door Messaline Jaumotte
 • Leuven op maat van mensen, niet van auto’s: geen Bruulparking!
  De Bruulparking is een héél belangrijk dossier. Als de nieuwe parking er komt, betonneren we ons letterlijk voor de komende decennia vast aan een beleid dat individueel autogebruik promoot en nog jarenlang als een magneet auto’s tot het hartje van de stad zal aantrekken. Dit gaat recht in tegen alle klimaatdoelstellingen en tegen de aanbevelingen rond luchtkwaliteit. De Bruulparking is tevens een onnodige investering van 29 miljoen. Door deze kostbare financiële middelen te investeren in een nieuwe en overbodige parking is er minder ruimte om te investeren in een duurzame mobiliteit die zo broodnodig is. Het Bruulpark is een prachtige groene plaats waar kinderen nog echt kunnen spelen en ravotten. Laten we hier geen grote daktuin vol uitlaatgassen van maken.
  1.689 van 2.000 Handtekeningen
  Gemaakt door Tobias Pans